Vad är en Pridefestival utan en Parad?

Årets paradvägen är ännu ej klar.

Vem får delta i Paraden?

Alla får delta i paraden! Det enda kravet är att du är respektfull och ställer dig bakom värderingar så som de mänskliga rättigheterna. -Alltså, att alla människor är födda fria och att en inte får använda denna frihet till att förstöra andras frihet.

Vi som önskemål att de sektioner/grupper av olika de slag (fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande) anmäler sitt deltagande. Detta för att vi ska kunna planera paraden. Som privatperson behöver inte anmäla ditt deltagande, du kan gå med vart du vill i tåget, byta plats under paradens gång, kliva av och kliva på!

Måste man anmäla sig för att gå med?

Privatpersoner – Ingen anmälan behövs.
Grupper – Ja, vill önskar att ni anmäler er. Mer om detta kommer inom kort.

Fordon och andra ekipage i paraden

I årets upplaga av Paraden vid Sollefteå Pride kommer det inte vara tillåtet att delta med fordon av olika de slag. Alltså inga bilar, lastbilar, traktorer eller liknande. Detta i och med att paradens sträckning sker på trottoarer, gångvägar och gågator – där detta inte är tillåtet att framföra.

Lite ordning och reda

Var deltagare i Paraden ansvarar helt och fullt för sina handlingar. Vi har några punkter som vi vill lyfta:

  • Visselpipor, trummor eller andra saker som låter väldigt mycket, så kan det vara jobbigt för andra Parad-deltagare, exempelvis barn. Så ta det lugnt när du väsnas.
  • Vissa personer anser det stötande när för mycket hud exponeras. Så undvik alltför avslöjande kläder, eller brist av kläder. Det är dock en festival och Parad för alla. Det är därmed bra om så många som möjligt kan känna att de kan delta.
  • Det är gällande alkohollagstiftning som gäller. Med andra ord; det är inte tillåtet att dricka medtagna alkoholhaltiga drycker.
  • Budskap via skyltar, banderoller eller de ljud som kommer ur munnen skall vara positiva, fokusera gärna på glädje och kärlek. Som arrangör ger vi oss rätten att avlägsna budskap som vi inte finner lämpade.